Deplasare grea, obositoare şi costisitoare pentru sportivii judoka copii de la LPS CSS Liberty Oradea, care în perioada 6 - 8 iunie, au avut Finala Campionatului Naţional de judo Copii III (U 12), la Techirghiol.

La aceste întreceri de la faza finală s-au calificat nu mai puţin de 20 de copii orădeni, în urma etapei pe Euroregiune, desfăşurata pe data de 21 mai la Oradea.

Competiţia de la Techirghiol a fost deosebit de animată, la ea participând 410 sportivi, calificaţi în urma etapelor pe Euroregiuni.

La această finală de Campionat National, micii judoka orădeni şi-au propus să obţină un număr de 4 - 5 medalii, iar acest obiectiv a fost respectat, ei reuşind în final să obţină patru preţioase medalii, dintre care una a fost de aur, una de argint şi două de bronz.

Performera delegaţiei orădene a fost Carina Jurca, sportivă care a devenit campioană naţională la categoria 48 kg, după un şir de cinci victorii categorice la ippon.

Carina Jurca, pregătită de antrenoarea Olimpia Ianc, şi-a îmbunătăţit performanţa de anul trecut, când a cucerit doar titlul de vicecampioană naţională.

Rezultate foarte bune au obţinut şi sportivii Daniel Fezekas, la 50 kg, care a devenit vicecampion naţional, şi Arian Fălăuş, în cadrul categoriei 46 kg, care a cucerit medalia de bronz (sportivi pregătiţi de profesori Alexandru Goncearenco şi Alina Borza), precum şi Aida Ludescher,la 32 kg, tot cu o medalie de bronz, sportivă pregătită însă de Olimpia Ianc.

În întrecerile individuale s-au mai remarcat şi sportivii: Jesica Filip (26 kg), Adriana Barani (36 kg), Raul Costin (34 kg) şi Raul Dobocan, care au terminat concursul pe locurile 5-7, fiecare la categoriile lor de greutate.

Pe data de 8 iunie s-a desfăşurat tot la Techirghiol, şi Campionatul Naţional pe echipe al Euroregiunilor, unde formaţia feminină a Euroregiunii 6 (N-V) a devenit vicecampioană naţională, având în componenţă şi patru fete de la LPS CSS Liberty Oradea şi anume pe Aida Ludescher (32 kg), Adriana Barani (36 kg), Sarolta Lungu (44 kg) şi Carina Jurca (48 kg).