Judoka orădeni, componenți ai clubului LPS-CSS Liberty, și-au adjudecat patru medalii la întrecerile Finalei Campionatului Național pentru copii II (U 14), competiție care s-a desfășurat în perioada 13-15 iunie la Bacău.

Întrecerile au reunit peste 350 de sportivi de la 80 de cluburi din țară. Orădenii de la LPS-CSS Liberty au fost reprezentați de un număr de 16 judoka, 3 fete și 13 băieți, calificați în urma etapei pe Euroregiunea VI (Nord - Vest). Dintre ei, 4 băieți au reușit evoluții meritorii, reușind să-și adjudece medalii, încununându-și, astfel, un an de muncă asiduă.

La categoria 46 kg, Alexandru Popa și-a spulberat toți cei cinci adversari, învingându-i pe toți la ippon, sub 30 de secunde, și reușind astfel să câștige medalia de aur de o maniera categorică, devenind noul campion național al categoriei.

Fratele său, Cristian Popa, a avut de asemenea o evoluție bună, el obținând medalia de argint și devenind astfel vicecampion național al categoriei 50 kg, după trei victorii în eliminatorii și o înfrângere în finală.

O comportare foarte bună a avut și Robert Boldiș, care a obținut, de asemenea, medalia de argint și titlul de vicecampion național al categoriei 38 kg, tot după un șir de trei victorii în eliminări și o înfrângere în finala categoriei.

Atât Cristian Popa, cât și Robert Boldiș se află la primele lor medalii la un Campionat Național.

Tot în limitele categoriei 50 kg, Alex Cret s-a aflat la 2-3 secunde de intrarea în finală, fiind punctat de yuko în ultima secundă a semifinalei și ratând astfel disputarea finalei în "familie" cu colegul sau de echipa, Cristian Popa. El a reușit să-și adjudece în final, medalia de bronz a categoriei 50 kg.

Aproape de a urca pe podium au fost și Bianca Suciu, la +57 kg, și Thomas Morar, la 42 kg, care au suferit înfrângeri în semifinalele categoriilor lor de greutate, pierzând apoi și în întâlnirile pentru medaliile de bronz și terminând astfel campionatul pe locul V.

Pe locul VII al categoriei 60 kg a terminat competiția și Darius Groza.

Alexandru Popa, Cristian Popa, Robert Boldiș, Thomas Morar și Darius Groza sunt elevi ai LPS-CSS Bihorul Oradea și sunt pregătiți de Emil Morar.