Poliţiştii de frontieră din Sectorul Borş i-au prins pe cei patru migranţi asiatici marţi dimineaţa în jurul orei 8.30, la o distanţă de 800 de metri de linia de frontieră, în timp ce voiau să fugă în Ungaria.

"Persoanele au fost reţinute la o distanţă de aproximativ 800 de metri de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea cercetărilor. Astfel, a rezultat că doi dintre bărbaţi provin din Afganistan, iar ceilalţi doi din India şi au vârste cuprinse între 24 şi 36 ani", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Întrebaţi de poliţişti, bărbaţii au mărturisit că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria vrând să ajungă în Italia, pentru a-şi găsi un loc de muncă. Ei au mai declarat că au ajuns în Oradea cu trenul şi că din gară au luat un taxi cu care s-au îndreptat spre frontieră.

Ei au ajuns în apropierea punctului de frontieră Borş în jurul orei 7.45, au solicitat şoferului să oprească şi în scurt timp au fost depistaţi îndreptându-se către linia de frontieră.

Celor patru migranţi le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.