O patrulă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta a oprit în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01.30, patru bărbaţi care se aflau la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră a României cu Ungaria.

"Bărbaţii nu au putut prezenta poliţiştilor de frontieră nici un document şi pentru faptul că nu îşi puteau justifica prezenţa în zonă, aceştia au fost conduşi la sediul sectorului pentru stabilirea identităţii", a anunţat marţi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

În baza declaraţiilor şi a verificărilor făcute de poliţişti, s-a aflat că doi dintre bărbaţi erau cetăţeni palestinieni, iar ceilalţi doi proveneau din Kosovo. Migranţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, le-au mărturisit poliţiştilor de frontieră că voiau să treacă ilegal frontiera de stat a României, pentru că nu posedau o viză pentru unul din statele Schengen, destinaţia acestora fiind Germania.

"Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat a României", se mai precizează în informarea IJPF Bihor.