Patru militari români au fost răniţi, sâmbătă dimineață, în Afganistan, după ce insurgenţii au detonat un dispozitiv exploziv improvizat. Soldaţii, aflaţi în misiune în Provincia Kandahar, au fost atacaţi apoi cu armament de infanterie.

Potrivit site-ului romania24.ro, evenimentul s-a produs în jurul orei 10.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, transmis Agerpres, o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”, aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi.

Infanteriştii români au acţionat conform procedurilor şi au respins atacul insurgent, având sprijin terestru şi aerian din partea forţelor americane, precizează MApN.

Citiți mai mult, în articolul ”Patru militari români, răniţi în Afganistan. Atac cu dispozitiv exploziv al insurgenților

 

Loading