Zeci de persoane au fost rănite, iar alte patru au murit, joi dimineaţă, la Tulcea, după ce un autobuz s-a răsturnat de pe un dig care face legătura cu zona industrială a oraşului.

Primele informaţii arătau că cel puţin 40 de persoane au fost rănite, iar alte patru au decedat. Ulterior, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, declara că la Spitalul Judeţean Tulcea au ajuns 57 de persoane rănite în accident, alte patru fiind decedate.

Accidentul s-a petrecut joi dimineaţă, în jurul orei 6.30, după ce un autobuz care transporta angajate ale unei firme de confecţii a căzut de pe un dig de apărare împotriva inundaţiilor de pe Dunăre.

Până în prezent, autorităţile au transmis date contradictorii privind numărul pasagerilor aflaţi în autobuz. În maşină se aflau angajate ale firmei de confecţii Textile Gelco Tulcea, iar autobuzul plecase din zona de est a oraşului, pe o rută deviată în condiţiile în care drumul care face legătura între oraş şi zona industrială este de mai mult timp în reabilitare.

Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea arătau că autobuzul a derapat pentru că drumul era umed.

Ulterior, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Tulcea au precizat că autobuzul a oprit pentru a da prioritate unui alt autovehicul. În acel moment, malul digului de apărare s-ar fi surpat, iar autobuzul s-a prăbuşit de pe dig, pe partea dreaptă a drumului.