Patru persoane din Oradea, între care și două fetițe, au ajuns la Spitalul Județean, în noaptea de marți spre miercuri, intoxicate cu o soluție pentru tratarea scabiei. Totul a pornit de la faptul că o femeie de 27 de ani s-a spălat pe picioare cu soluția respectivă. Poliția a deschis dosar penal.

Conform unui comunicat transmis miercuri de Poliția Bihor, cele patru persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor în jurul orei 2.15, polițiștii fiind sesizați chiar de către medici cu privire la problemă.

„Din primele investigații efectuate de polițiști a reieșit că, în seara de 30 ianuarie a.c., o femeie de 27 de ani, din municipiul Oradea, ar fi folosit soluția respectivă pentru a se spăla pe picioare, în prezența altor trei membri ai familiei, o tânără de 23 de ani și două minore de 2 și 4 ani. La un moment dat, cele patru persoane ar fi început să acuze stări de vomă, solicitând prezența unui echipaj medical, care le-a transportat la un spital din municipiul Oradea, pentru investigații și îngrijiri medicale”, arată comunicatul.

Starea celor patru victime este gravă, după cum a relatat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic judeţean din Oradea, Lisa Crăiuţ. Femeile sunt internate pe Secţia de terapie intensivă a spitalului de pe strada Gheorghe Doja, una dintre ele fiind intubată şi ventilată mecanic, iar cele două fetiţe sunt internate pe Secţia de terapie intensivă de pe strada Corneliu Coposu.

"Ambele fetiţe şi pacienta de 24 ani au inhalat vaporii soluţiei. Pacienta de 27 ani s-a şi spălat cu acea soluţie. Micuţele sunt în stare extrem de gravă, fetiţa în vârstă de 2 ani este, şi ea, intubată şi ventilată mecanic. Prognosticul medicilor este rezervat pentru toate cele patru paciente", a declarat Lisa Crăiuţ. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au deschis dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!