Potrivit locotenentului Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, accidentul s-a petrecut marţi dimineaţă, în jurul orei 9.30, pe DN 76, în localitatea Hidişelu de Sus.

"Au intervenit echipajele SMURD din cadrul Detaşamentului 1 şi 2 Oradea şi un echipaj de descarcerare, în urma unui accident în care a fost implicat un autocamion care transporta butelii şi un autovehicul. În urma impactului, o persoană a necesitat intervenţia echipajului de descarcerare", a declarat BIHOREANULUI lt. Herţe.

Acesta a mai precizat că, din primele informaţii, patru persoane au fost rănite, dintre care una, cea care a avut nevoie de descarcerare, e în stare mai gravă. "Nu există pericol de explozie, pentru că nu au fost răsturnate buteliile", a mai precizat Herţe.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, accidentul s-a petrecut din vina şoferului autoturismului, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător.

"Conducătorul unui autoturism înmatriculat în judeţul Bihor nu a redus viteza de deplasare în condiţiile unui carosabil umed. Astfel, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară înmatriculată în Judeţul Timiş, care transporta butelii. În urma accidentului rutier, au suferit leziuni ambii conducători auto, cât şi două pasagere din autoturism, toţi fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale", se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat pentru BIHOREANUL că în urma accidentului s-a circulat pe un singur fir, timp de aproximativ două ore şi jumătate. "Circulaţia nu a fost şi nici nu este blocată. Buteliile au fost transportate de acolo, iar carosabilul a fost degajat", a declarat Dinu.

Dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean, a precizat BIHOREANULUI că cele patru victime rezultate în urma accidentului sunt în stare bună. "Iniţial, şoferul camionului a refuzat internarea, dar în final a venit la UPU, cu contuzii musculare. Un alt bărbat a fost internat în secţia Ordopedie a Spitalului Judeţean, cu fractură de coloană lombară, o femeie are tot fractură lombară şi fracturi costale, iar o alta are fractură de bazin şi de femur. Ultimii trei pacienţi au fost pasageri în autoturism", a declarat dr. Borcea.

Şeful UPU a mai declarat că starea victimelor este bună şi chiar şi pacienţii cu fracturi de coloane au prognostic "destul de bun".