Două femei şi doi bărbaţi au fost victimele unui accident rutier petrecut sâmbătă dimineaţă, pe DN 1, la ieşire din Oşorhei spre Cluj.

Potrivit subcomisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene, accidentul s-a produs la ora 8.50. Un orădean de 67 de ani, aflat la volanul unei maşini marca Citroen şi deplasându-se spre Oradea, n-a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de maşina din faţa sa, un Volkswagen. Când şoferul acesteia, un bărbat de 45 de ani din Oradea, a frânat, Citroenul l-a izbit din spate. 

"După acest impact, primul autoturism (n.r. Citroenul) a pătruns pe contrasens, fiind acroşat de un alt autoturism, condus din sens opus de o femeie de 50 de ani din Oradea", a declarat Dinu, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

În urma impactului, Volkswagenul a intrat în şanţ, iar Citroenul s-a răsturnat pe şosea. Şoferul a rămas încarcerat şi a fost scos dintre fiare de salvatorii ISU Crişana. 

De asemenea, a fost rănită şoferiţa celei de-a treia maşini implicate în accident, un Tico, respectiv un tânăr de 22 de ani şi o tânără de 20 de ani, pasageri în Tico. Din fericire, niciuna dintre cele patru victime nu a suferit răni grave, dar toate au fost transportate la spital.

Pentru salvarea victimelor, ISU Crişana a trimis la faţa locului un echipaj de descarcerare, unul de prim-ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă. De asemenea, s-a deplasat şi un echipaj al Ambulanţei Bihor.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Poliţiei. Circulaţia rutieră în zonă a fost blocată şi redirecţionată pe ruta Fughiu – Husasău - Ineu de Criş. În jurul orei 10.40, poliţiştii au dat drumul traficului pe DN 1, însă câteva ore s-a desfăşurat cu dificultate, întrucât coloanele de maşini care au staţionat s-au întins pe câţiva kilometri.