Patru români au fost răniţi în atentatele de marţi de la Bruxelles între care şi un minor, după cum a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Anchetatorii au identificat doi dintre atacatori.

Potrivit unei informări MAE, trei dintre cetăţeni sunt internaţi, minorul fiind asistat de un adult.  Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri, arată agenţia de ştiri Mediafax.

O echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criză a MAE se va deplasa miercuri, la Bruxelles, pentru a întări capacitatea de asistenţă consulară a ambasadei.

Totodată MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

În acelaşi timp, anchetatorii i-au identificat pe trei dintre atacatori, dintre care unul, pe numele său Najim Laachraoui, a fost arestat.

Doi belgieni, fraţii Khalid şi Brahim El Bakroui, au fost identificaţi drept presupuşi atacatori kamikaze din Bruxelles, marţi dimineaţă, fiind căutaţi şi în cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris, scrie Mediafax.