Patru şcoli din judeţ primesc echipamente de birou constând în aparate de xerox, laptopuri, calculatoare, videoproiectoare, aparate de fotografiat şi table moderne de scris, după ce au câştigat un concurs de bune practici în măsuri de combatere a segregaţiei în şcoli faţă de copiii romi şi implicarea acestora în cât mai multe activităţi, au anunţat reprezentanţii Fundaţiei Ruhama.

Dintre cele 20 de instituţii de învăţământ participante la competiţia şcolară organizată de Fundaţia Ruhama şi finanţată prin Roma Education Rund, cele din Gepiş, Tămaşda, Şimian şi Bogei urmează să primească echipamente în valoare totală de 13.000 de euro.

Concursul a fost lansat în luna octombrie 2009 şi ţintea organizarea unor activităţi care facilitează accesul romilor la educaţie, implicarea elevilor de etnie romă în structurile consultative din şcoli, precum consiliul elevilor, dar şi organizarea de activităţi extraşcolare la care să participe toţi elevii claselor.

Miercuri, Fundaţia Ruhama a lansat un nou proiect îndreptat către copiii proveniţi din medii dezavantajate şi care au fost beneficiari de programe educaţionale organizate de fundaţie din 2006 încoace. "Programul de mentor" va beneficia de experienţa şi pregătirea unor profesori care se vor implica voluntar în ajutorarea copiilor care provin din mediile cu probleme.