La aproape un an după ce, în cadrul proiectului strategic pentru sănătate al județului la Padiș și Stâna de Vale a început construirea a două centre medicale de urgență, patru spitale din Bihor au fost dotate cu ecografe Doppler cu fonduri din același proiect.

Este vorba, după cum a anunțat marți Consiliul Județean Bihor printr-un comunicat de presă, despre spitalele municipale din Beiuș, Marghita și Salonta, precum și despre Spitalul Orășenesc din Aleșd.

„Fiecare unitate medicală a fost dotată cu câte două ecografe Doppler. Acestea redau imagini de calitate superioară și au o eficiență crescută în examinare. Pot fi ultilizate pentru ecografii abdominale, cardiace, vasculare, ecografii pediatrice și neonatologice, ecografii ginecologice, etc. Astfel, noile ecografe sunt utile în domenii precum radiologie/medicină internă, pediatrie, obstretică/ginecologie sau chirurgie/ATI”, arată comunicatul CJ Bihor.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul „Proiectului integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltării serviciilor de sănătate în caz de intervenţii medicale în situaţii de urgenţă” (IPHEALTH, ROHU449).

În valoare totală de 9,474 milioane euro, în cadrul acestuia a început în primăvara anului trecut și construirea a două centre medicale de urgență, în Padiș și în Stâna de Vale, el prevăzând, de asemenea, interconectarea spitalelor din Bihor printr-un sistem de telemedicină.

Valoarea totală a contractului pentru achiziția ecografelor Doppler este de 1,968 milioane lei, fără TVA, iar furnizorul, desemnat printr-o licitație, e firma Regio Med SRL. Achiziția a fost realizată de Primăria Oradea, partener în cadrul proiectului pe fonduri europene alături de Consiliul Județean Bihor, liderul de proiect, și de primăriile Beiuș, Marghita, Aleșd și Salonta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!