Primăria Oradea a anunţat, marţi, începerea lucrărilor de modernizare la 4 străzi din cartierul Ioşia, care nu au fost niciodată modernizate iar în prezent se află într-o stare avansată de uzură.

"Lucrările din teren presupun realizarea de săpături, montarea bordurilor, amenajare trotuare, amenajare accese la locuinţe, turnare balast, piatră spartă, iar apoi turnarea celor două straturi de asfalt: binder şi uzură", se arată într-un comunicat.

Conform documentului, pe str. Măghiranului lucrările de modernizare au început în 10 octombrie şi se vor finaliza în termen de 4 luni. Firma executantă este Drumuri Orăşeneşti, iar valoarea contractului e de 475.709 lei (fără TVA), incluzând proiect şi execuţie.

Tot Drumuri Orăşeneşti face lucrările şi pe strada Gheorghe Pop de Băseşti, începând cu 9 octombrie. Constructorul are termen de execuţie trei luni de la începerea lucrărilor, valoarea contractului fiind de 684.088 lei (fără TVA).

Pe strada Zarandului, modernizarea a fost începută de firma Asfamixt la 22 octombrie, urmând să fie gata în 6 luni, pentru 1.282.176 lei (fără TVA), reprezentând proiect şi execuţie lucrări.

În cazul străzii Zambilelor, lucrările au început luni, 5 noiembrie, iar termenul limită este tot de trei luni. Firma executantă este Gamid Proexim, iar valoarea contractului este de 523.193 (fără TVA).

De menţionat că pe str. Zarandului şi Măghiranului se realizează şi lucrări de introducere a canalizării pluviale, subliniază municipalitatea.