Patru tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani din comuna Popeşti au fost reţinuţi de poliţişti, pentru furt calificat, respectiv complicitate, după ce au fost prinşi că au intrat prin escaladare şi efracţie într-o casă din Oradea şi au furat dintr-un sertar nu mai puţin de 21.000 de euro.

Tinerii au vârste cuprinse de 20, 23, 24 şi 28 de ani, iar furtul a fost comis pe 7 martie, după cum arată un comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni îi bănuiesc pe cei doi bărbaţi de 28 şi 24 de ani că, la 7 martie a.c., în intervalul orar 03.00 - 05.00, ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie într-un imobil din municipiul Oradea şi ar fi sustras dintr-un sertar 21.000 de euro. Poliţiştii orădeni îi bănuiesc pe ceilalţi doi tineri, de 23 şi 20 de ani, că ar fi asigurat complicitatea celor doi, furnizându-le informaţii cu privire la locuinţă, modalităţi de acces în interior, ar fi asigurat lipsa persoanei vătămate de acasă, pe care o cunoşteau şi ar fi supravegheat-o în momentul comiterii faptei şi ar fi asigurat transportul celor doi spre şi de la locul comiterii faptei", descrie comunicatul.

După ce au strâns mai multe probe, poliţiştii orădeni i-au reţinut pe cei patru bărbaţi pentru 24 de ore, urmând ca procurorul să decidă dacă-i va prezenta instanței pentru arestare.

Conform surselor BIHOREANULUI, până la ora transmiterii acestei știri, unul dintre hoți a fost plasat sub control judiciar.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat", încheie comunicatul.