Cel puţin 52 de persoane au fost rănite, joi, în urma unui accident în care au fost implicate patru tramvaie, produs în Pasajul Lujerului din Capitală. Trei persoane sunt rănite mai grav, printre care şi vatmanul din cel de-al doilea tramvai, iar restul au traumatisme şi fracturi.

Potrivit Mediafax, Inspecţia Muncii face cercetări în cazul accidentului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului şi majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7.25, după ce unul din tramvaie s-a defectat şi a rămas blocat pe şine. Al doilea tramvai, care se afla în spatele celui defect, a fost oprit la timp, dar un alt tramvai, aflat în spatele acestuia, nu a mai putut fi oprit. Astfel, a intrat în cel de-al doilea tramvai, împingându-l la rândul său în tramvaiul defect.

Accesul salvatorilor în pasaj a fost dificil, întrucât traficul era blocat atât în pasaj, cât şi în jurul său. Până când medicii au ajuns la ei, mulţi călători au spart geamurile tramvaielor şi au ieşit singuri din ele, mergând apoi spre spitale.

Şeful Inspecţiei Muncii, Nicolae Dantes Bratu, a declarat agenţiei de ştiri Mediafax că acest incident intră în categoria accidentelor colective de muncă, explicând că vatmanii erau în timpul programului de muncă, iar pasagerii se îndreptau către locurile de muncă.

Reprezentanţii SMURD spun că accidentul este unul dintre cele mai grave petrecute în Bucureşti în ultimii ani.