Patru cadre didactice ale Universităţii din Oradea au fost cuprinse de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România pe lista celor mai buni profesori din ţară. Anual, ANOSR alege Profesorii Bologna, adică acele cadre didactice care se remarcă prin metodele lor de predare şi învăţare adaptate la nevoile şi interesele studenţilor.

Profesorii orădeni premiaţi de studenţi sunt prorectorul Sorin Şipoş (Facultatea de Istorie), Gabriel Moisa (prodecan al Facultăţii de Istorie), Alina Bădulescu (Facultatea de Ştiinţe Economice şi director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat) şi Marius Cioară (prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane). Toţi patru vor primi titlul de "Profesor Bologna", singura din învăţământul superior românesc care răsplăteşte calitatea de bun pedagog.

În total, lista profesorilor premiaţi de ANOSR cuprinde 108 nume, toţi dascălii fiind votaţi exclusiv de studenţi.

Deşi acordarea acestor distincţii este la cea de-a şaptea ediţie, până acum ANOSR a mai cuprins pe lista sa doar un singur universitar orădean, Simona Bodogai de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.