Un control tematic desfăşurat de angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor la universităţile din judeţ a scos la iveală că acestea nu le dau studenţilor toate informaţiile despre taxele de facultate.

Mai precis, se arată într-un comunicat al CJPC Bihor, universităţile dau informaţii incomplete despre costul unei ore de credit, despre taxele ce se percep la a treia examinare la o disciplină, dar chiar şi despre taxele de admitere, de înmatriculare şi de şcolarizare. Totodată, au constatat comisarii, din contractele încheiate cu studenţii lipsesc condiţiile de reziliere ori condiţiilor în care taxele achitate se pot restitui anticipat.

Contactat de BIHOREANUL, şeful CJPC Bihor, Traian Bejan, a refuzat să nominalizeze instituţiile de învăţământ sancţionate, motivând că legea interzice să facă public numele lor.

În urma controalelor, patru universităţi bihorene au fost amendate de CJPC cu amenzi în cuantum total de 10.000 de lei. Reprezentanţii Universităţii din Oradea susţin că instituţia de stat nu se numără printre universităţile amendate, astfel că cele patru amenzi au fost date doar universităţilor private din Bihor.