Direcţia de Sănătate Publică Bihor a actualizat, joi, gradul de ocupare a paturilor pentru bolnavii Covid din spitalele bihorene. Chiar dacă în ultima săptămână s-au înregistrat multe noi îmbolnăviri, paturile Covid sunt ocupate doar în procent de 44,01%, cu 3% mai mult decât la raportarea de săptămâna trecută.

Conform regulilor stabilite la nivel naţional, autorităţile actualizează şi fac publică această informaţie săptămânal, în fiecare joi, căci dacă procentul paturilor Covid ocupate într-un judeţ este mai mic de 75% elevii pot merge la şcoală. Dacă procentul depăşeşte 75%, cursurile faţă în faţă trebuie suspendate şi trecute în online. 

Chiar dacă în Bihor, având în vedere acest criteriu, şcolile pot funcţiona cu prezenţă fizică, o parte dintre clase şi dintre şcoli îşi desfăşoară activitatea, de fapt, în online din cauza cazurilor de îmbolnăvire în rândul elevilor şi al profesorilor. 

În Bihor erau, joi, 8.705 cazuri active de Covid, cele mai multe de la începutul pandemiei, însă mulţi dintre bolnavi se află în izolare la domiciliu, neavând nevoie de spitalizare.

Mai sunt însă şi cazuri grave de boală. Confom celei mai recente informări co-semnate de Prefectură şi DSP Bihor, 41 de persoane sunt internate pe secţiile ATI-Covid în stare gravă.