Echipa naţională de handbal masculin şi-a stabilit în ultimii ani cartierul general la Oradea, unde a pregătit marile confruntări în tentativele de calificare la campionatele mondiale şi europene. Şi de data aceasta, jucătorii pregătiţi de Vasile Stângă au venit la Oradea pentru a disputa meciurile din cadrul Trofeului Carpaţi şi confruntarea cu Spania, ultima în cadrul calificării la Campionatul European din 2012.

Eşecul suferit de echipa României, scor 20-35, umilitor pentru handbalul românesc, a fost digerat greu atât de publicul orădean cât şi de către organizatori. "A fost umilitor pentru mine, ca organizator al acestui meci, să văd cum handbaliştii români au făcut figuraţie pe terenul de joc. Să pierzi la 15 goluri diferenţă pe teren propriu dovedeşte lipsă de responsabilitate şi indiferenţă faţă de tricolor", a declarat Pavel Mercea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Nu numai diferenţa de scor a fost alarmantă, cât mai ales lipsa de determinare a jucătorilor români care au făcut ca o parte dintre cei 2.000 de spectatori să regrete prezenţa în Arena "Antonio Alexe" din Oradea.

"Cu toată dezamăgirea acumulată pe parcursul celor 60 de minute de joc, spectatorii au dat dovadă de loialitate faţă de echipa naţională, pe care au încurajat-o până în ultimele secunde. Oradea a fost şi rămâne locul unde handbalul se simte la el acasă. Dar fără rezultate favorabile, handbalul riscă să devină neinteresant din punct de vedere al spectacolului sportiv", a avertizat Mercea.