Partidul Conservator Bihor, prin vicepreşedintele filialei, Dorin Corcheş, îi felicită pe PSD-iştii bihoreni pentru că şi-au schimbat atitudinea faţă de mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în Cetatea Oradea.

"Îi felicităm şi le mulţumim totodată social-democraţilor că într-un timp scurt au înţeles că poziţia PC Bihor, cea de a se abţine de la votul privind mutarea instituţiei de cultură în Cetate, este cea corectă", se arată într-un comunicat semnat de Corcheş.

"Tragem nădejde că Partidul Naţional Liberal va încerca, la rândul său, ca pe viitor să colaboreze cu toţi partenerii de guvernare locală alături de care îşi doreşte o majoritate calificată în Consiliul Local", susţine Corcheş, concluzionând: "Conducerea Primăriei Oradea ar trebui să înveţe să înlocuiască încăpăţânarea cu dezbaterea publica si dialogul".

Întrebat de BIHOREANUL de ce consideră meritorie o abţinere de la vot, care echivalează cu lipsa unei opinii clare, vicepreşedintele PC Bihor a declarat: "Problema pe care PC o ridică, şi a materializat-o prin acea abţinere din şedinţa de săptămâna trecută, se datorează faptului că un astfel de proiect trebuie să aibă o dezbatere, atât în public cât şi între membrii majorităţii din CL. Acesta este motivul pentru care PC s-a abţinut. În momentul în care va exista o dezbatere, PC va avea vot concret".

Dorin Corcheş a recunoscut că PC-iştii au fost, de fapt, deranjaţi mai ales de faptul că nu au fost consultaţi în prealabil de PNL pe tema mutării Muzeului în Cetate. "Chiar dacă ne cunoaştem lungul nasului, mi se pare corect să avem o discuţie în prealabil", a adăugat el.