Partidul Alianţa Socialistă îşi va schimba numele în PCR, pentru că este timpul ca în fruntea României "să ajungă oamenii devotaţi ideilor nobile de propăşire materială şi spirituală". Formaţiunea informează că pe 3 iulie va avea loc congresul extraordinar, unde se va decide schimbarea numelui partidului în PCR.

"La solicitarea a zeci de mii de oameni, membri şi simpatizanţi ai Partidului Alianţa Socialistă, se convoacă un Congres extraordinar având ca ordine de zi revenirea pe scena politică a Partidului Comunist Român într-o haină, evident, nouă. Partidul Comunist Român îşi adună energiile şi iese la luptă hotărâtă pentru a pune capăt jafului sălbatic la care este supusă ţara noastră, pentru a stopa degringolada societăţii, haosul economic şi financiar care urmăresc destrămarea Statului Naţional şi înstrăinarea bogăţiilor ţării. (...) Genocidul îndreptat împotriva poporului român trebuie oprit! Este timpul ca la conducerea ţării să ajungă oamenii cinstiţi, devotaţi ideilor nobile de propăşire materială şi spirituală a naţiunii noastre", se arată într-un comunicat al PAS.

Cât priveşte raţiunile reînfiinţării PCR, Partidul Alianţa Socialistă arată că, din 1989 încoace, actualele partide au fost incapabile să asigure un trai decent pentru cetăţeni şi să le respecte drepturile, trasformând România într-un "lagăr".

"De 21 de ani drepturile elementare ale oamenilor sunt sistematic încălcate, toate regimurile post-decembriste dovedindu-se nedemocratice, incapabile să asigure un nivel de trai acceptabil pentru imensa majoritate a societăţii. Politicile restauraţioniste au aruncat România cu două secole în urmă din toate punctele de vedere: economia distrusă, finanţele risipite, şcoala dezorganizată, sistemul sanitar, practic, desfiinţat, viaţa oamenilor devenind o existenţă de coşmar. România a devenit, sub guvernările post-decembriste, un imens lagăr de concentrare", se afirmă în comunicat.

Socialiştii se arată nemulţumiţi şi de faptul că după revoluţie, unele voci au denaturat istoria şi spun că iniţiativa de condamnare a regimului comunist s-a îndreptat "împotriva valorilor definitorii ale neamului românesc".

"Imediat după lovitura de stat din decembrie 1989, în peisajul mediatic au apărut voci care au început să ne răstălmăcească istoria, minimalizînd şi denaturînd faptele de glorie ale înaintaşilor, să ne defăimeze personalităţile devenite simboluri şi valori ale spiritualităţii româneşti şi, în general, să-i prezinte pe români ca popor necivilizat, fără cultură, fără demnitate. La început mai timide, aceste atacuri au crescut, treptat, în agresivitate, ajungându-se ca, astăzi, ele să devină un fapt obişnuit, de care nu se mai simt deranjaţi nici măcar cei direct vizaţi, adică românii. Constrânşi să se îngrijească de propria existenţă, sub presiunea unui individualism impus aproape cu brutalitate de activiştii neoliberalismului postdecembrist, mulţi dintre ei nu şi-au mai dat seama că în România se instaura, cu fiecare acţiune politică sau aşa-zisă reformă administrativă, economică, culturală etc., un regim de ocupaţie".

rotaru.jpgViitorul preşedinte al PCR, Constantin Rotaru, spune că Nicolae Ceauşescu a fost un patriot, căci pe vremea sa românii nu au murit de foame ca acum, dimpotrivă, au dus-o mai bine înainte de '89, pentru că au avut loc de muncă şi casă de la stat.

"S-a condamnat comunismul dar în momentul în care s-a luat această decizie, nimeni nu a fost să răspundă la acele acuzaţii. Comunismul a făcut câteva lucruri bune care nu pot fi negate: a făcut locuri de muncă pentru fiecare român, locuinţe pentru fiecare familie, a oferit învăţământ gratuit şi asistenţă medicală pentru toată lumea", spune Rotaru.

Născut în 1955, Constantin Rotaru este de profesie economist, a devenit membru al PCR în 1977, iar în perioada 1992-1996 este deputat PSM. În 2003 a fondat PAS, al cărui preşedinte este de atunci şi până în prezent.