Conducerea PDL dă liber filialelor să atace USL sub pretextul informării populaţiei despre greva parlamentară, scrie Jurnalul.ro.

PDL a început campania electorală pentru alegerile locale. O campanie agresivă, în care sunt folosite bannere şi fluturaşi prin care puterea pune la zid opoziţia pentru că intrat în grevă parlamentară şi le-a stricat socotelile de cvorum, mai notează publicaţia.

Luni, în cadrul BPN, PDL a luat o decizie oficială prin care continuă "acţiunea de informare a populaţiei" cu privire la greva parlamentarilor USL.

"Noi am decis ca această campanie să continue, resursele sunt cele fireşti, care finanţează orice activitate a oricărui partid din România", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. El a spus că organizaţiile partidului sunt libere să decidă cum vor face această informare. "Sunt forme variate de informare, care sunt decise de fiecare organizaţie în parte, sunt organizaţii care decid cu fluturaşi, sunt alţii care decid să facă conferinţe de presă, sunt mai multe formule, fiecare va decide", a explicat Sever Voinescu, precizând că nu există o formulă clară şi unică elaborată de BPN pentru a continua campania de informare a populaţiei privind greva parlamentarilor USL.

Decizia conducerii PDL vine după ce vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Bistriţa, Ioan Oltean a anunţat că partidul a hotărât să declanşeze o "acţiune de informare corectă a opiniei publice" privind greva parlamentară a USL şi va distribui materiale în teritoriu, pentru ca oamenii să afle că aceia pe care i-au votat sunt "chiulangii".

El a prezentat câteva afişe cu imagini ale parlamentarilor PSD şi PNL din Bistriţa-Năsăud - deputatul PSD Emil Radu Moldovan, senatorul PSD Dănuţ Prunea, deputatul PNL Ioan Ţintean. Pe fiecare afiş scrie, pe fundal roşu, cu litere albe: "Parlamentarii PSD+PNL+PC au intrat în grevă de lux!", iar cu litere îngroşate: "Nu vor să muncească, dar vor să primească: indemnizaţii, maşini, cazare la hoteluri, sume forfetare şi diurne" şi, cu litere mai mici: "În total, parlamentarii PSD+PNL+PC cheltuiesc din banii statului 1,4 milioane de euro lunar! Atât te costă pe tine, românul de rând, să îi întreţii pe deputaţii şi senatorii care preferă să facă grevă decât să-şi facă treaba în Parlament".

Tot pe fundal roşu scrie "Ei fac grevă de lux!", după care este fotografia parlamentarului, numele său, colegiul în care a fost ales şi mesajul "El este unul dintre chiulangii!". Afişele format A3 nu au nimic pe verso, dar pe cele mici, pe verso, este o caricatură cu Dan Voiculescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu, căţăraţi pe acelaşi fotoliu, având o pancartă cu "Grevă parlamentară", fiind scris mesajul "Greva LOR te costă pe TINE 1,4 milioane de euro pe lună!", cu litere negre şi roşii.

Întrebat dacă în privinţa caricaturilor s-au inspirat de la protestatari, Oltean a spus: "Poporul acesta este plin de inspitaţie", precizând că afişele au fost tipărite pe banii partidului. "În toată ţara vor fi distribuite, fiindcă toţi chiulesc. Poate că, în felul acesta, se vor întoarce la lucru, pentru că este inadmisibil să se folosească un asemenea protest", a spus Oltean, care nu a precizat însă numărul materialelor tipărite.

Şi în Prahova, "portocalii" au trecut la acţiune. PDL Ploieşti a pus pe câteva panouri fotografia senatorului PSD Iulian Bădescu, alături de mesajul "Ei fac grevă de lux pe banii tăi. El este unul dintre chiulangii: Iulian Bădescu". Ieri, mesajul a fost difuzat în Ploieşti şi prin flyere.

Deşi Marian Vanghelie nu e parlamentar, el a fost luat în colimator pentru că nu a strâns zăpada în Sectorul 5 al Capitalei unde este primar. Oricum scopul şi mesajul atacului sunt clare: dacă va mai candida la sectorul 5 Vanghelie nu ar mai trebui ales. Prin fluturaşe colorate şi tipărite faţă-verso pe hârtie lucioasă, bucureştenii sunt întrebaţi şi li se şi răspunde: "Vrei să ştii de ce nu curăţă zăpada Vanghelie în Sectorul 5? Pentru că e Primar la Mizil. De aia. Întoarce foaia: Schimbă Primarul!", scrie pe faţă, textul încadrând o imagine a Primăriei Sectorului 5, cu un morman de zăpadă în faţă pe care tronează o cioară. Atacul la Van­ghelie continuă pe verso: "Zăpada blo­chea­ză aleile şi parcările dintre blocuri. Actuala ad­mi­nistraţie din Primăria Sectorului 5 nu ştie, nu poate, nu vrea, nu face. Primarul care este în concubinaj (nr. - aluzie la relaţia cu deputatul PSD Oana Niculescu Mizil) unde este? Bifează răs­punsul corect: a. Blocat de nămeţi în Primărie b. La schi. În Franţa. c. La Mizil. Domnişoara Mizil. Schimbă Primarul: Pune Sectorul 5 pe mâini sigure!".