Într-o conferinţă de presă susţinută joi, secretarul general al PDL Bihor, Mircea Matei, a declarat că PSD Bihor foloseşte mijloace ilegale în campania electorală.

"Afişele ilegale, cele cu o corabie înecată, au fost realizate de PSD şi distribuite în tot judeţul Bihor", a spus Matei, prezentând şi motivul care-i face pe membrii PDL să acuze PSD Bihor de fraudă. "Cociu Nicolae, pădurar din Beiuş, membru PSD, a fost văzut săptămâna trecută având în portbagaj aceste afişe", a spus Mircea Matei. În urmă cu o săptămână, în Oradea, peste afişele ce-l ilustrau pe preşedintele în exerciţiu şi îndemnânul de a participa la referendum au fost lipite alte afişe, reprezentând o corabie care se scufundă. Pe aceleaşi afişe era scris mesajul "Băsescu ne scufundă. Băsescu ne-a minţit că o să trăim bine, dar acum scufundă România în sărăcie".

Matei a mai spus că "cireaşa de pe tort" a campaniei ilegale s-a pus vineri, când candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, a fost în vizită în Bihor.

"O profesoară de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Oradea a organizat cu o clasă de-a XI-a o vizită la Aeroportul Oradea, ca să vadă elevii avioanele. Culmea, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră când a ajuns Mircea Geoană la Oradea", a spus secretarul executiv al PDL Bihor, completând că filiala judeţeană a PDL a primit informaţia de la părinţii unora dintre elevi. "Părinţii au fost revoltaţi, pentru că elevii n-au mai văzut avioane, ci doar pe Geoană, cum ar zice Orban, picat din cosmos", a declarat Matei. Acesta a ţinut, însă, să mulţumească profesoarei respective pentru că "a adus nişte voturi în plus candidatului Traian Băsescu".