Mircea Matei a lansat acuzaţiile luni, în contextul în care a criticat principalii contracandidaţi ai lui Traian Băsescu la Preşedinţie, care au vizitat în week-end Bihorul, în campanie electorală. Printre altele, secretarul general al PDL a acuzat că pesedistul Mircea Geoană şi liberalul Crin Antonescu au organizat întâlniri publice şi concerte în contextul pericolului gripei porcine, sugerând şi că primarul Ilie Bolojan, care e în acelaşi timp şi preşedintele PNL Oradea, s-a implicat în campania electorală dusă de PNL pentru alegerile prezidenţiale.

"În Centrul Civic, mesh-ul cu "Oradea nu e o scrumieră" (n.r. campania de curăţenie desfăşurată de municipalitate) a fost înlocuit cu cel al candidatului PNL la Preşedinţie. Am cerut Primăriei Oradea contractul de publicitate electorală şi nu ni s-a dat nici vineri şi nici azi (n.r. luni). Or dacă aceste contracte nu sunt publice, se încalcă legea. Consider că Primăria Oradea foloseşte bani publici pentru campania PNL", a spus secretarul general al PDL Bihor, într-o conferinţă de presă.

Contactat de eBihoreanul.ro, primarul Ilie Bolojan neagă acuzaţiile aduse de Mircea Matei. "Primăria Oradea nu a plătit niciun leu pentru publicitate. Partea de confecţionare a mesh-urilor a fost plătită de RER Ecologic Service (n.r. singurul operator de salubrizare licenţiat în Oradea), iar partea de închiriere a panourilor publicitare a fost dată gratuit de firmele de profil. Firmele ne-au dat loc gratuit de publicitate, cu condiţia ca în campania electorală să poată închiria spaţiul cui vor. Modul în care s-au înţeles ele cu partidele politice nu are nicio legătură cu primăria", a declarat Ilie Bolojan.

Edilul şef a dat, la rândul său, un alt exemplu, în care tot pe un panou ce odinioară făcea publicitate campaniei "Oradea nu e o scrumieră" e acum un poster care îl înfăţişează pe Traian Băsescu. De altfel, nu este prima oară când Mircea Matei face afirmaţii în necunoştinţă de cauză, mai ales că primarul anunţa încă de la demararea proiectului că în campania electorală mesh-urile vor fi eliberate.

În aceeaşi conferinţă de presă, secretarul general al PDL Bihor a criticat şi declaraţiile şefului PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, care a denunţat săptămâna trecută demagogia pedeliştilor orădeni, spunând că "sunt populişti", referitor la scrisoarea deschisă adresată PSD, PNL şi UDMR menită să-i determine pe aleşii din Consiliul Local să voteze referendumul pentru tichetele sociale pentru pensionari. Mang denunţa inclusiv faptul că scrisoarea deschisă nici nu era semnată. "Sincer nu mă aşteptam din partea unui profesor doctor universitar. În loc să dezbată, a încercat să abordeze un simţ al umorului şi să îşi permită să spună că nu suntem populari, ci populişti", a zis Matei, adăugând că deocamdată nu a primit niciun răspuns de la UDMR şi PNL referitor la aceeaşi scrisoare.