Deşi erau programate pe 3 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, alegerile pentru conducerea PDL Bihor s-au amânat cu o săptămână.

"Biroul Permanent Judeţean a considerat că este mai bine ca aceste alegeri să se desfăşoare în după amiaza zilei de 10 decembrie, în acelaşi loc", a confirmat miercuri pentru BIHOREANUL Dorin Corcheş, preşedintele PDL Oradea.

Până în prezent, doar Radu Pentie junior şi-a anunţat oficial candidatura la şefia organizaţiei judeţene, însă în cursul zilei de joi, deputatul Ştefan Seremi, actualul preşedinte interimar al PDL Bihor, după ce ex-preşedintele Petru Filip şi-a dat demisia, îşi va anunţa la rândul său intrarea în cursă. Din echipa sa vor face parte Adelina Coste, şefa Cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea, şi Cristian Ile, şeful RAR Oradea.

Potrivit Adelinei Coste, unul dintre motivele amânării alegerilor îl constituie faptul că în această perioadă foarte multe organizaţii judeţene din ţară organizează alegeri şi reprezentaţii la nivel central al partidului sunt ocupaţi cu acestea.

La Oradea se vehiculează că va veni bihoreanul Vasile Blaga, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, însă, după cum a precizat Adelina Coste, "deocamdată nu se ştie cu exactitate cine va veni".

În cadrul conferinţei se vor alege un preşedinte, doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general, doi secretari generali adjuncţi, 10 vicepreşedinţi şi 14 secretari executivi.