Potrivit lui Dorin Corcheş, preşedintele executiv al PDL Oradea, alegerile la nivelul oganizaţiei judeţene nu se vor desfăşura până în 1 mai, cum declaraseră iniţial surse din partid pentru BIHOREANUL, ci vor avea loc pe 2 iulie, adică cu aproximativ două săptămâni înainte de termenul limită hotărât de conducerea centrală a partidului pentru filialele din teritoriu.

"Până pe 1 mai vor avea loc alegeri în organizaţiile locale din judeţ şi cele de femei şi tineret, "de jos în sus", iar pe 28 mai se va întruni Consiliul de Coordonare care va alege Biroul Permanent Municipal", a declarat Corcheş pentru BIHOREANUL.

Decizia a fost luată în cadrul BPJ de vineri, iar deocamdată nu se ştiu cine sunt candidaţii. "Pot să spun doar că eu am hotărât să candidez la preşedinţia PDL Oradea, deoarece domnul Manolescu (n.r. Mişu Jean Manolescu, actualul preşedinte), cu care am colaborat extraordinar de bine, îşi doreşte o poziţie în BPJ", a precizat Corcheş.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru judeţ, se preconizează că principala luptă va fi dusă între actualul preşedinte al PDL Bihor, Petru Filip, şi deputatul Ştefan Seremi.