Senatorul Petru Filip a anunţat, într-o conferinţă de presă la Oradea, că alegerile judeţene ale PDL Bihor, care urmau să se desfăşoare pe 2 iulie, nu se vor mai petrece anul acesta, după ce, luni, Biroul Permanent al partidului a luat această hotărâre.

Potrivit demnitarului, calendarul alegerilor judeţene se va stabili abia după ce se va şti cu exactitate data alegerii BPN, deci, cel mai probabil, alegerile judeţene vor avea loc la sfârşitul lui 2011. "Decizia a avut o motivaţie practică: în multe organizaţii judeţene sunt situaţii tensionate, competiţie pentru organizarea alegerilor judeţene. Pentru a se elimina acest consum inutil de energie - evident, pentru PDL nu e o perioadă uşoară - decizia a fost ca energiile să se concentreze în susţinerea politicilor guvernamentale", a explicat Filip.

Întrebat de jurnalişti dacă nu s-a răzgândit, având în vedere termenul prelungit până la organizarea alegerilor în filială, pedelistul a răspuns scurt că "nu".

Petru Filip şi-a dat demisia de la conducerea PDL Bihor la sfârşitul lunii aprilie, luându-şi prin surprindere colegii din Biroul Permanent Judeţean. Tot atunci el a anunţat şi că se retrage din cursa pentru alegerile judeţene, iar astfel preşedinţia interimară a PDL Bihor este asigurată în prezent de deputatul Ştefan Seremi.