PDL, reorientat

Într-o conferinţă de presă organizată joi, preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a afirmat că filiala judeţeană se va reorganiza, în perspectiva desemnării celor mai buni candidaţi la alegerile locale din 2012. "Avem în proiect o evaluare a fiecărei organizaţii şi la nivelul fiecăruia dintre cele 9 colegii electorale, pentru a şti precis care e forţa partidului şi forţa fiecărei organizaţii, care sunt punctele slabe şi cine sunt oamenii care au priză la populaţie", a spus Seremi.

El a spus că până în martie, atât el ca preşedinte, cât şi PDL-iştii din Biroul Permanent Judeţean vor avea discuţii cu toţi membrii din judeţ, pentru a vedea ce au făcut pentru comunitate şi ce mai trebuie făcut până la alegeri "astfel încât PDL să poată spune că a făcut ceva în perioada dintre cele două alegeri locale". "Vreau să facem şi sondaje de opinie din 6 în 6 luni, pentru a cunoaşte nevoile şi dorinţele populaţiei, dar şi, bineînţeles, pentru a afla vizibilitatea partidului în unităţile administrative şi la nivelul judeţului", a spus Seremi.

Astfel, el a cerut ca autopropunerile din partea celor care doresc să candideze să fie înaintate până pe 15 februarie, urmând ca ele să fie analizate în BPJ şi să facă parte din sondajele PDL, care vor avea circuit intern.

Seremi a adăugat că, cel mai probabil, propunerile pentru candidaţi vor fi făcute publice "anul viitor pe vremea asta". La solicitarea ziariştilor, el a spus că nu va viza nicio funcţie în conducerea oraşului şi nici nu va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Întâlniri cu cetăţenii

Totuşi, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, prezent şi el la conferinţa de presă, a declarat că va candida, cu siguranţă, la alegerile locale de anul viitor.

De altfel, tot în abordarea alegerilor locale din 2012, PDL Oradea are în plan mai multe întâlniri cu cetăţenii. Potrivit lui Corcheş, primele asemenea întâlniri vor avea loc săptămâna următoare, în perioada 24 - 29 ianuarie (pe 25 ianuarie cu ONG-urile, pe 26 cu reprezentanţi ai mediului privat şi pe 27 cu reprezentanţii pensionarilor), deocamdată nefiind stabilită ora.

"Reprezentanţii PDL în Consiliul Local vor avea audienţe în fiecare luni şi joi, de la ora 17, la sediul partidului", a spus Corcheş, adăugând că în baza acestora, consilierii PDL vor face amendamentele şi propunerile pentru hotărârile de Consiliu Local.

Corcheş, cel mai chiulangiu

De altfel, referitor la activitatea sa în Consiliul Local, Corcheş a fost întrebat de un ziarist cum explică şi de ce figurează pe locul 1 în topul absenţelor, fiind prezent la doar 13 din cele 20 de şedinte CL de anul trecut. Fără să se disculpe, Corcheş a recunoscut că "într-adevăr, au fost situaţii în care am absentat". "Dar dacă veţi analiza pe mai departe, veţi constata că foarte multe absenţe au fost la şedinţele extraordinare. Dar chiar dacă am absentat, nu am tratat cu indiferenţă subiectele abordate", a spus el.

La rândul său, Ştefan Seremi a fost solicitat de acelaşi jurnalist să spună de ce, în activitatea sa de deputat, potrivit unui raport al Institutului de Politici Publice, nu a luat niciodată cuvântul în Parlament, înafară de depunerea jurământului. Seremi a spus că nu a luat cuvântul pentru că "sunt deputat în cadrul unui partid la guvernare". "Ca metodă şi ca stil de lucru în Parlament, de obicei, se ia cuvântul la amendamentele care sunt respinse. În general, deputaţii şi senatorii care sunt la putere care sunt la putere nu participă la amendamentele respinse în cadrul grupului de parlamentari". "În schimb, în comisie, am activitate, am amendamente şi propuneri legislative", a motivat Seremi.