Partidul Democrat Liberal funcţionează în ilegalitate, susţin jurnaliştii Antena 3. Asta pentru că documentele adoptate la Convenţia Naţională din mai nu au fost înregistrate în termen legal.

Modificările ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile de la data adoptării. Acest lucru s-a întâmplat abia pe 1 septembrie, după ce procurorii au fost deja sesizaţi cu privire la funcţionarea ilegală a partidului.

Ministerul Public ar trebui să solicite magistraţilor încetarea activităţii PDL şi radierea sa din Registrul partidelor politice.

Acest lucru a şi fost cerut de preşedintele Partidului Democrat, Viorel Rânghilescu. "În teorie, orice persoană poate cere radierea unui partid ilegal. Dar eu sunt parte interesată. [...] Sunt preşedinte al Partidului Democrat, înfiinţat în 1989, în perioada Revoluţiei, înscris şi la OSIM", a explicat Rânghilescu.

"Am încercat să înscriem partidul la Tribunalul Bucureşti, dar premierul României, domnul Emil Boc, a semnat un document prin care a angajat casa de avocatură Stoica şi Asociaţii pentru a lupta împotrvia drepturilor noastre constituţionale şi legale", a mai spus Rânghilescu.

Potrivit lui Rânghilescu, dizolvare partidului de guvernare va fi luată în discuţie la Tribunalul Bucureşti pe data de 8 septembrie. Contestatarul susţine că va cere şi Ministerului Public să ceară instanţei dizolvarea formaţiunii.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, susţine că, din cunoştinţele sale, documentele au fost depuse în termen legal.