Satul sucevean Chilişeni a fost ocolit de furia apelor. Chiar şi aşa aici au ajuns ajutoare pentru sinistraţi. Hainele şi apa minerală le-au fost împărţite locuitorilor de un membru al PDL, nu de primărie, aşa cum se procedează în mod normal, potrivit site-ului Realitatea.net.

Explicaţia Partidului Democrat Liberal este aceea că s-ar fi strâns prea multe haine din ajutoare, iar sinistraţii nu le mai vor.

"Aseară pe la 10.30 a venit o maşină foarte mare, un tir lung, n-am ştiut care e treaba cu el, l-a tras aici, s-a adunat multă lume că era întuneric. Totul s-a făcut pe întuneric. Şi l-au descărcat", povesteşte un locuitor din Chilişeni.

TIR-ul a fost descărcat în curtea unui membru al PDL şi nu în curtea Primăriei. De altfel, transportul a fost trimis de la Consiliul Judeţean Suceava, cu avizul fostului primar din Chilişeni, Mihai Morar, şi el membru al PDL.

"Materialele care se distribuie se dau sub numele. Eu în calitate de consilier al primarului vă pot informa că nu am primit niciun astfel de aviz. Avizele au sosit la membrii PDL care au împărţit şi şi-au făcut campanie electorală din greutăţile oamenilor", le-a spus Mircea Botezatu, consilier al actualului primar PSD din Chilişeni, celor de la Realitatea TV.

Unii sătenii sunt revoltaţi că în localitate se împart ajutoare care li se cuvin celor loviţi de ape. "Noi în satul Chilişeni, Poieni şi Racova nu avem nevoie de nimic! Noi avem de toate, mulţimim lui Dumnezeu şi lu Măicuţa Domnului!", spune un localnic.

Pe de altă parte, reprezentanţii PDL Suceava au o explicaţie, şi anume că oamenii din localităţile inundate nu ar mai accepta ajutoarele. "Avem o reală problemă la Suceava cu aceste ajutoare care provin din colectă şi mă refer aici la haine pentru că oamenii, chiar şi cei sinistraţi, au primit în cantităţi destul de mari şi nu mai vor să primească", precizează Ioan Bălan, secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L.

Şeful Serviciului Administrativ al Consiulului Judeţean Suceava, Mihai Morar, a explicat pentru Realitatea TV că l-a instruit pe şoferul tirului să descarce în acel sat pentru ca nu mai exista loc în depozit, negând faptul ca ar fi fost distribuite în numele PD-L.