Femeile din conducerea PDL Bihor, Ionela Bruchental, vicepreşedinte al filialei judeţene, şi Adelina Coste, secretar general adjunct al partidului şi consilier local, au criticat, joi, faptul că judeţul a devenit "un tărâm abandonat al României", deşi atât Oradea cât şi Bihorul sunt conduse de administraţie liberală care face parte din guvernarea USL.

"Să-şi dea demisia"

După ce la începutul săptămânii, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa a declarat că s-ar bucura dacă Guvernul ar debloca investiţiile, însă, deocamdată acest lucru nu se întâmplă, Ionela Bruchental a declarat, joi, că Popa nu se poate prevala de scuza că nu se bucură de ajutor "de la centru".

"În ultima sa intervenţie în presă, Cornel Popa a recunoscut falimentul promisiunilor electorale ale USL. Deşi Ministerul Transporturilor a fost condus de PNL, preşedintele CJ nu a reuşit să obţină nici măcar finanţarea unor banale lucrări de reparaţii pe DN 76. Credem că încă nu este prea târziu pentru ca Popa Cornel să-şi prezinte demisia", a spus vicepreşedintele PDL Bihor.

Dezamăgită că "marea majoritate a proiectelor începute în anii trecuţi sunt în stand-by", Bruchental a conchis că "PNL a ajuns cantitate neglijabilă în USL", ţara fiind condusă de Ponta şi PSD. "Totuşi, asta nu este o scuză. Şi domnul Popa şi domnul Bolojan sunt direct responsabili de felul în care sunt gestionate investiţiile şi alocările pentru judeţul Bihor, căci în campania electorală au promis că pun Bihorul pe primul loc şi au mers braţ la braţ cu candidaţii USL", a mai afirmat PDL-ista.

În apărarea lui Avrigeanu

De asemenea, Bruchental consideră nepotrivit răspunsul dat de Cornel Popa acuzaţiilor colegului ei de partid, Ionel Avrigeanu, care a spus că Popa "nu ştie cu ce se mănâncă" instituţia pe care o conduce şi că într-un an de mandat nu a realizat nimic notabil. "Cred că citez corect când spun că domnul Popa a afirmat că Avrigeanu face politică la genunchiul broaştei. Preşedintele CJ trebuia să combată afirmaţiile colegului meu cu argumente", a subliniat Ionela Bruchental.

Ea a criticat şi plecarea lui Popa cu o delegaţie în nordul Italiei pentru a vedea cum se face turismul în arii protejate. "Noi credeam că Popa Cornel ştie deja că un turism durabil nu se poate face fără o infrastructură pe măsură. Adică exact ceea ce îi lipeşte judeţului Bihor, pentru că este condus de un politician depăşit de realitate", a încheiat PDL-ista.

De unde bani?

Susţinând afirmaţiile colegei sale, Adelina Coste a precizat că în perioada 2008-2011, pe vremea guvernărilor Boc, prin parlamentarii şi miniştrii bihoreni, în Bihor au pornit investiţii de "sute de milioane de euro" în sănătate, infrastructura de transport şi cea de agrement-cultură. În schimb, spune Coste, acum, investiţiile sunt blocate, iar "de la parlamentarii bihoreni s-au auzit până acum doar lamentări".

Consilierul local s-a arătat surprinsă că, deşi Bihorul este reprezentat şi în Guvern, Administraţia Fondului de Mediu a stopat pe o perioadă nedefinită finanţarea aprobată pentru amenajarea Parcului Salca din Oradea. "Mă întreb de unde vor fi bani la bugetul local şi pentru acest parc după ce recent am efectuat o rectificare negativă pentru a da finanţare la CET. Cred că am putea stopa aceste lucrări până când vor fi repornite finanţările", a mai spus Coste.