PDL-iştii cer reprezentanţilor mediului academic local şi profesorilor universitari din Bihor să se delimiteze de ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cel acuzat că a plagiat mai multe articole ştiinţifice, pe motiv că acesta aduce un prejudiciu de imagine judeţului bihor şi mediului academic orădean.

"Solicităm reprezentanţilor mediului academic local, întregului corp profesoral al universitarilor bihoreni, să se delimiteze de asemenea practici de natură să arunce din nou, pentru multă vreme, Universitatea orădeană într-un nemeritat con de umbră", a declarat Adelina Coste, marţi, într-o conferinţă de presă.

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL Bihor, care candidează şi pe un loc de consilier local, a acuzat "imensul prejudiciul de imagine pe care prezenţa în Executiv a actualului ministru al Învăţământului îl aduce judeţului Bihor în general şi mediului academic orădean".

Aceasta a mai spus că PDL-iştii bihoreni salută iniţiativa liderului partidului, Emil Boc, care a anunţat, luni că PDL va depune o moţiune simplă la adresa lui Mang. "Chiar dacă sub această presiune a moţiunii simple ministrul Mang va fi demis, noi suntem convinşi că electoratul bihorean îl vor aplica sancţiunea morală, aceea ca în 10 iunie să nu îl voteze pe nemeritatul loc 2 pe care îl ocupă pe lista de consilieri judeţeni ai USL", a mai spus Coste.

PDL-ista a făcut câteva referiri şi la acuzele aduse de colegul ei de partid, Cristian Ile, la adresa primarului Ilie Bolojan, care a scris, pe blogul personal, că în cei patru ani de mandat nu a beneficiat de sprijinul Guvernului. "Aş dori să le amintesc colegilor bihoreni de alianţă electorală ai domnului Mang că însuşirea unor merite edilitare care nu le aparţin reprezintă tot o formă de plagiat".

Coste a mai spus că până acum în Guvern, bihorenii "au avut miniştri, secretari de stat, şefi de agenţii care nu au uitat de unde au plecat, au adus un lobby intens judeţului şi nu au au prejudiciat imaginea judeţului prin actele pe care le-au făcut".

Citeşte mai multe despre acuzele ce i se aduc lui Ioan Mang în articolul "Ministrul Mangleală"