Secretarul general adjunct al PDL Bihor şi în acelaşi timp şefa Organizaţiei de Femei a PDL Bihor, Adelina Coste, a anunţat, vineri, că în urma unor verificări făcute la nivel central de PDL asupra listelor suplimentare s-a descoperit că şi în Bihor au fost 45 de persoane care au votat de două ori, la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"45 de persoane au votat dublu, ponderea cea mai mare fiind în comuna Tinca, 42 de persoane. În Sânmartin, această situaţie a fost la două secţii de votare şi în secţia de votare de la Cheresig a mai fost un caz", a declarat Coste.

Aceasta a precizat că situaţia a fost centralizată în secţiile de votare care le-au permis PDL-iştilor să copieze listele suplimentare, subliniind că au fost secţii care nu au permis aşa ceva sau au dat listele fără CNP-uri.

Adelina Coste a mai precizat că listele sunt în curs de centralizare. Într-o declaraţie făcută ulterior BIHOREANULUI, şefa Organizaţiei de femei a PDL Bihor a arătat că până în prezent au fost centralizate "aproximativ 70% din liste", la nivelul judeţului.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Coste a ţinut să "comemoreze cele 100 de zile de Guvern Ponta", reiterând că de când a venit la guvernare, România a avut "zero creştere economică" şi s-a ales cu "un preşedinte cu zero voturi".

andreea paul vass.jpgLa conferinţa de vineri a participat şi Andreea Paul Vass (foto) care, la fel ca antevorbitoarea sa, a criticat măsurile luate de Executiv, spunând că acesta se preocupă mai mult de stăpânirea instituţiilor şi de întreţinerea unei crize politice, decât să scoată România din criza economică prelungită, promiţând lucruri mari, dar care nu sunt duse la bun sfârşit.

Paul a amintit că PDL, împreună cu PNŢCD şi cu Noua Republică , sunt pe cale să înfiinţeze Mişcarea de centru dreapta, care va oferi o alternativă la partidele din USL şi la "primii doi oameni ai statului", "un prim ministru plagiator care minte fără să-i tresare vreun muşchi" şi "un preşedinte instalat cu forcepsul", care nu ţine cont de lege în "tentativa de a subjuga instituţiile".

Între altele, Andreea Paul Vass a spus şi că Guvernul a luat măsuri şi a angajat plăţi de care nu avea nevoie, dând ca exemplu organizarea referendumului "care nu e împărtăşit de cel puţin jumătate dintre români" şi care a costat "peste 25 de milioane de euro".

Jurnaliştii i-au atras atenţia că totuşi, peste 8,4 milioane de români s-au dus la vot şi 7,4 milioane au ales demiterea lui Traian Băsescu. Întrebată dacă este moral ca preşedintele suspendat să se întoarcă, în aceste condiţii, la Cotroceni, aceasta a evitat în repetate rânduri răspunsul, spunând doar că "este legal".