PDL Bihor a mobilizat la mitingul de sâmbătă împotriva Guvernului Ponta nu mai puţin 1.500 de membri. Cel puţin asta susţin reprezentanţii organizaţiei judeţene.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de biroul de presă al PDL Bihor, la miting au participat în total peste 20.000 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat Liberal din toată ţara, manifestând astfel "împotriva celor 3 guvernări Ponta care nu s-au remarcat decât prin incompetenţă, cinism, minciună şi manipulare".

"Una din cele mai bine reprezentate filiale a fost cea a PDL Bihor, care a deplasat la Cluj Napoca peste 1.500 de membri dotaţi cu pancarte, bannere şi megafoane pentru a protesta împotriva celui mai corupt regim de după 1989", arată comunicatul.

Pe scena din Piaţa Lucian Blaga din centrul municipiului Cluj Napoca au urcat lideri ai PDL, între care preşedintele partidului, Vasile Blaga, candidatul democrat-liberal la Preşedintie, Cătălin Predoiu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Traian Ungureanu, Andreea Paul, Monica Macovei.

"Guvernul Ponta nu a făcut altceva decât să atace mediul privat şi să bage mâna în buzunarul tuturor, prin cele 35 de noi taxe şi impozite şi prin acciza mărită la combustibil. Am ieşit în stradă pentru că nu mai vrem încă 3 ani de vorbe goale, nici miniştri incompetenţi şi penali, nici un premier care ne minte cu zâmbetul pe buze. Trebuie să punem capăt seriei de eşecuri, incompetenţă şi sărăcie în care am fost aruncaţi cu atâta cinism", a declarat senatorul Găvrilă Ghilea, preşedintele PDL Bihor, prezent la eveniment.

După miting, participanţii s-au încolonat şi au pornit într-un marş prin centrul municipiului, până în faţa Prefecturii Cluj.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, participanţii la mitingul PDL cu tema "Guvernul Ponta - marea minciună naţională" au adus cu ei pancarte cu mesaje precum: "PSD - taxe şi minciuni", "Guvernul Pontaxa", "PSD, cel mai mincinos guvern", "Nu ştiţi să guvernaţi, e bine să plecaţi", "Jos USL, Guvern de mafioţi".

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, fostul lider al PDL, a absentat de la miting, el declarând, vineri seară, că va participa, sâmbătă, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la dezbaterea de la Bucureşti a Fundaţiei Mişcarea Populară.