Pe 2 noiembrie, în cadrul PDL, au avut loc alegerile interne în şase judeţe din Regiunea Nord-Vest pentru desemnarea candidatului partidului pentru preşedinţia României.

În judeţul Bihor au fost organizate şapte secţii de votare pentru colegiile electorale uninominale la Marghita, Sântandrei, Aleşd, Petrileni, Ceica, Cefa şi Oradea.

"În urma centralizării preliminare a voturilor valabil exprimate de către membrii de partid prezenţi la urne, candidatul Cătălin Predoiu a obţinut 89 % din opţiuni, în timp ce candidatul Gheorghe Falcă a fost creditat cu 10 % din preferinţele electorilor PDL. În judeţul Bihor au fost prezenţi la urne 5.732 alegători, reprezentând 75 % din numărul total de membri înscrişi în liste", se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii PDL Bihor.

Este pentru prima dată când candidatul PDL la preşedinţia României este selectat prin alegeri interne în cadrul partidului.

Ambii concurenţi pentru postura de candidat la preşedinţie au încercat să-şi convingă colegii de partid din Bihor, miercuri, în cadrul unei întâlniri a Consiliului Judeţean de Coordonare a PDL Bihor.

Citeşte mai mult în articolul: Gheorghe Falcă a întârziat aproape o oră la întâlnirea cu PDL-iştii bihoreni pentru că a rămas "închis" afară din maşină (FOTO)