După ce în ultimele săptămâni la nivelul partidului s-a discutat intens despre cine va fi candidatul PDL la Primăria Oradiei, dar anunţarea numelui a fost amânată de mai multe ori, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, a declarat, vineri, că identitatea viitorului candidat va fi făcută publică săptămâna următoare.

"Apreciem că săptămâna următoare va fi lansarea candidatului", a spus Corcheş, precizând, la insistenţele jurnaliştilor, că "este unul dintre cei trei vehiculaţi până acum".

Cum se ştie, PDL oscilează între Lucian Silaghi (fost director al Teatrului de Stat, actualmente şef la Direcţia de Cultură), Călin Mocan (şeful Gărzii de Mediu), şi Mihai Groza, (fost viceprimar şi primar interimar al Oradiei, conferenţiar universitar iar din 2009 şeful Hidroelectrica Bihor).

Dacă primii doi şi-ar dori conducerea Primăriei, Groza nu este deloc convins că vrea să candideze, mai ales după ce a pierdut zdrobitor la precedentele alegeri, din vara lui 2008, în faţa liberalului Ilie Bolojan.

Întrebat de BIHOREANUL de ce le-a luat atât de mult liderilor PDL să ia o decizie de vreme ce, la începutul lui februarie, Vasile Blaga a venit la Oradea special în acest scop, atât Dorin Corcheş cât şi Cristian Ile, secretarul general al PDL Oradea, prezent şi el la conferinţa de presă, au evitat un răspuns concret, afirmând că nici celelalte partide mari nu şi-au desemnat candidaţii.

"O astfel de decizie trebuie luată înţelept şi competent. Or, pentru toate e nevoie de timp", a spus Corcheş, specificând că organizaţia se află "pe ultimii 5 metri" în ce priveşte organizarea pentru anunţarea candidatului.

După cum BIHOREANUL a mai arătat, liderii din conducerea centrală a partidului le-au cerut PDL-iştilor bihoreni numele candidaţilor la Primăria Oradea şi la preşedinţia Consiliului Judeţean încă din luna ianuarie. În timp ce pentru Primărie discuţiile nu s-au finalizat, varianta PDL pentru şefia CJ a fost adoptată rapid, viitor candidat fiind desemnat Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean, ales în această funcţie ca reprezentant al PNL în 2008.