Întrebat, în conferinţa de presă de vineri, dacă PDL Bihor şi-a stabilit candidaţii pentru primărie, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş a declarat că, deşi Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor urma să îl stabilească în această săptămână, cel târziu joi, acest lucru nu s-a întâmplat. "Suntem pe final, dar în viitorul foarte apropiat vom lua o decizie privind candidaţii la alegerile locale", a spus el.

Tot la solicitările jurnaliştilor, Corcheş a spus că nu e "bătut în cuie" dacă preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, care a obţinut această funcţie ca liberal, va fi candidat la un nou mandat din partea PDL, dar a subliniat că "are cea mai mare şansă".

Întrebat dacă Vasile Blaga, care figura în sondajele din vară ale partidului, va viza vreo funcţie, fie la alegerile locale, fie la generale, Corcheş a spus că "în politică nu e niciodată nimic exclus". "Eu mi-aş dori ca domnul Blaga să candideze în Bihor, dar rămâne la latitudinea dumnealui dacă o va face la alegerile locale sau generale", a spus el.

După cum BIHOREANUL a mai scris, cu toate că cei din conducerea centrală le-au cerut încă de la sfârşitul lunii ianuarie numele celor care vor candida la Primăria Oradea şi la preşedinţia Consiliului Judeţean, liderii PDL Bihor nu au putut lua o decizie, nici chiar când, la începutul lui februarie, Vasile Blaga a venit la Oradea special în acest scop.

În timp ce pentru CJ PDL-iştii l-au nominalizat candidat pe Radu Ţîrle, la Primărie oscilează de săptămâni bune între trei variante: Lucian Silaghi, fost director al Teatrului de Stat, actualmente şef la Direcţia de Cultură, care se declară "onorat", Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu, care şi el îşi doreşte, şi Mihai Groza, fost viceprimar şi primar interimar al Oradiei, actualmente şeful Hidroelectrica Bihor, care nu este convins că vrea să candideze, mai ales după ce a pierdut zdrobitor la precedentele alegeri, în faţa liberalului Ilie Bolojan.