Prezenţa scăzută la referendumul de duminică le dă speranţe PDL-iştilor că preşedintele Traian Băsescu va rămâne la Cotroceni. La sediul din Parcul Traian e agitaţie, mai ales în rândul tinerilor PDL-işti care comunică cu membrii birourilor secţiilor de votare.

"PDL se mobilizează să facă o numărătoare paralelă pentru ora 23. Luăm legătura cu oamenii din judeţ şi facem o evidenţă pentru fiecare secţie de votare, din două în două ore. Lucrurile se schimbă mereu dar, dacă se păstrează acest trend şi nu apar voturi foarte multe, dacă nu se va vota masiv în ultimele ore, nu cred că se va depăşi procentul de 45% la nivel de judeţ, iar la nivel de Oradea, cred că ne vom situa undeva la 40-42%", a declarat preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu.

Liderul PDL e convins că lucrurile nu prea au cum să se schimbe, dacă "referendumul nu va fi fraudat". El a afirmat că PDL-iştii nu au observat incidente deosebite în judeţ, singura situaţie deosebită fiind mutarea buletinelor de vot de la mai multe secţii de votare din Oradea la Băile Felix.

"La Felix există un vot foarte masiv. Aproximativ 2480 de persoane au votat pe liste suplimentare în Băile Felix. Nu am observat lucruri deosebite, dar sunt foarte multe cereri de urnă mobilă, în cazul unor persoane perfect transportabile, care în urmă cu câteva zile erau perfect sănătoase. La sate, undeva între 8 şi 10% din numărul total al alegătorilor solicită urna mobilă", a spus Avrigeanu.

Până la ora 17, în Bihor doar 21,31% dintre alegători se prezentaseră la vot, în timp ce la alegerile locale procentul prezenţei a fost dublu: 43,76%. La nivel naţional, la ora 17, prezenţa la referendumul pentru demiterea preşedintelui era de 26,89%.