Surpriză, joi, la conferinţa de presă a PDL Bihor. În sala de şedinţe din Parcul Traian, conducerea formaţiunii afişase un poster-pamflet la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean, liberalul Cornel Popa.

Făcând referire la sloganul electoral al lui Popa, PDL-iştii i-au compus şi o pozie: "Bihorul n-are noroc / Să fie pe primul loc. / Condus de Popa Cornel / S-a ales praful de el".

"Acesta este un început doar, vom continua şi prin alte mijloace. USL a câştigat alegerile cu promisiunea "Punem Bihorul pe primul loc!". După un an, atât conducerea centrală, cât şi cea de la judeţ, au abandonat Bihorul. Nu numai că n-au venit investiţii noi, dar şi cele care se derulau le-au stopat. Aş aminti cele la DN 76, Aeroportul Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, Podul Densuşianu şi altele", a declarat deputatul Liviu Laza Matiuţă.

Acesta a subliniat din nou situaţia drumului Oradea-Deva, unde lucrările de modernizare sunt în stand-by şi se lucrează doar la plombări. "Am primit răspunsul domnului ministru Şova la interpelarea mea referitoare la DN 76. Toate tronsoanele sunt contractate, numai că nu se lucrează pe niciunul din lipsă de bani", a afirmat PDL-istul.

În schimb, a precizat Laza Matiuţă, în alte judeţe se lucrează din greu. "În Maramureş, care are tot conducere USL, se lucrează intens la modernizarea unui drum de la Vişeul de Sus la Moisei. La Alba Iulia la fel. Se pare că acolo sunt fonduri. Ştiţi unde au ajuns cu plombarea la DN 76? La Hidişel. Cred că peste un an sau doi termină cu lucrarea...", a declarat politicianul.

Deputatul PDL a subliniat faptul că, deşi pentru prima oară Bihorul are aceeaşi conducere cu cea centrală, investiţiile sunt în cumpănă. Referitor la vizita preşedintelui CJ în Padiş, unde s-a vorbit despre necesitatea dezvoltării turismului din zonă, Laza Matiuţă a declarat: "Eu zic că nu se poate discuta încă despre Padiş, căci acolo trebuie să ajungi pe DN 76. Şi nu ştiu cum vor veni turiştii pe acest drum...".

De asemenea, pedelistul a precizat şi faptul că inaugurarea de săptămâna trecută de la centura Şteiului a fost de formă. "La centura Şteiului investiţia lor au fost două panouri şi un kilogram de vopsea. Un gram de asfalt nu s-a turnat acolo din 2010", a precizat acesta.