Într-o conferinţă de presă susţinută luni, candidatul PDL pe Colegiul 4 Senat, Ionel Bungău, a vrut să sublinieze faptul că, dacă va ieşi parlamentar, va căuta să colaboreze nu doar cu colegii săi din Alianţa România Dreaptă, ci inclusiv cu oponenţii politici.

"Am fost acuzat că poate nu am ştiut ce spun la acea lansare a candidaţilor, când am zis că eu o să fiu omul care nu neapărat voi face cu aliaţii mei, ci voi face întotdeauna echipă cu cei care vor binele acestor oameni numiţi orădeni", a spus Bungău, cu referire la declaraţiile făcute la lansarea candidaţilor ARD de săptămâna trecută, unde a promovat această idee.

Deşi s-a ferit să spună de cine a fost acuzat şi care au fost concret imputările, candidatul şi-a nuanţat şi întărit poziţia.

"Afirm din nou: Echipele nu se fac todeauna cu aliaţii tăi şi voi face tot posibilul să atrag oamenii care vor binele pentru acest oraş, indiferent din ce partid provin. Din păcate, la noi există o bătălie surdă în care poate cineva vine cu o idee bună, iar ceilalţi vin să îi taie picioarele numai pentru că face parte din alt partid. Nu e cinstit, nu e corect. Indiferent ce vor spune ceilalţi, ăsta este crezul meu", a spus PDL-istul.

Bungău a adăugat că, dacă toţi parlamentarii de Bihor ar fi gândit unitar, fără să ţină cont de culoarea politică şi de propriile interese, s-ar fi putut face "foarte multe" pentru comunitate. "N-am să fiu acest om. Am să fiu omul de echipă pentru oraşul meu", a spus Bungău.

Întrebat de jurnalişti care sunt proiectele cu care îşi va face campanie, PDL-istul a amintit că, pe lângă completarea legislaţiei sportive şi a asistenţei sociale, va cere şi modificarea legii insolvenţei deoarece e "nedreaptă". "Personal am avut de suferit de pe urma ei. Avem deja "profesionişti" în domeniu, care iau bani de peste tot, miliarde de lei, după care cer insolvenţa iar statul român îi apără".

Bungău ar propune şi modificari în sistemul de sănătate, deoarece există medici, inclusiv la Facultatea de Medicină din Oradea, care, deşi nu sunt în stare să îşi ia rezidenţiatul, ajung doctori pe filieră universitară.

Pe de altă parte, la mai bine de trei săptămâni după ce siteul rompol a publicat primele previziuni electorale, care spun că în Bihor USL ar câştiga detaşat alegerile parlamentare, iar ARD ar obţine cel mult trei mandate, şi acelea prin redistribuire, PDL-istul a atras atenţia că ar putea fi "o tentativă de manipulare". "Eu am să mă lupt până în ultima zi de campanie. Nu am intrat în această campanie ca un învins", a spus candidatul.