Deputatul PDL Liviu Laza Matiuţă a anunţat joi că l-a interpelat în scris pe ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, sesizându-i starea drumului naţional Oradea-Deva şi cerându-i să-i transmită măsurile care vor fi luate pentru modernizarea acestuia.

"DN 76 nu are alocate fonduri pentru 2013, deşi este impracticabil. În 25 februarie au avut loc două accidente mortale pe acest drum în Răbăgani şi în Drăgeşti şi, zic eu, o mare contribuţie a avut-o starea drumului. Au început reabilitarea, au oprit-o în timpul iernii şi urma ca lucrările să reînceapă în această primăvară, însă, nu există bani. Cred că mai bine rămânea ca înainte...", a declarat Liviu Laza Matiuţă, într-o conferinţă de presă. Deputatul a adăugat că pentru acest drum Guvernul nu a alocat fonduri nici pentru reparaţii, darămite pentru reabilitare.

Liviu Laza Matiuţă a dat ca exemplu tronsonul Oradea-Beiuş, unde lucrările au început în luna aprilie a anului trecut, însă, s-au oprit în toamnă. "La jumătatea perioadei de execuţie s-a reabilitat doar 4% din tronson. Peste o lună, două nu se va putea circula deloc pe acolo", a precizat deputatul.

PDL-istul l-a atacat pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, care nu a intervenit pentru "urgentarea acestei lucrări". "Cu trei ani în urmă, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, pe atunci senator al opoziţiei, a protestat faţă de starea deplorabilă a acestui drum, lăsându-se filmat şi fotografiat în timp ce încercuia cu var gropile din carosabil. Astăzi, când conduce cea mai puternică organizaţie PNL din teritoriu, preşedintele pare că a schimbat pensula cu periuţa, spălându-se pe mâini de orice responsabilitate în urgentarea acestei lucrări", a afirmat Laza Matiuţă.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, deputatul PDL a mai afirmat că proiectul regionalizării s-a transformat într-un "prilej de luptă pentru ciolan în USL" întrucât liderii fiecărui judeţ încearcă să devină capitală de regiune.

De asemenea, Laza Matiuţă s-a pronunţat şi pe marginea plecării prim-vicepreşedintelui PDL, Mihai Stănişoară, la PNL. "Dacă nu i-au convenit cei trei candidaţi putea să depună o moţiune şi să candideze el însuşi, nu-l oprea nimeni, dar a ales o cale mai ruşinoasă, să treacă în alt partid. Nu se poate considera un frustrat pentru că a fost susţinut de partid în nişte funcţii importante precum consilier prezidenţial şi ministru", a declarat deputatul PDL.