Primul ministru Victor Ponta a semnat, miercuri, o serie de eliberări şi numiri în funcţie. Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul l-a revocat şi pe Matei Mircea Leontin "din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice", locul său urmând să fie ocupat de Doru Ciocan.

Fost secretar general al PDL Bihor şi cunoscut ca apropiat al fostului primar Petru Filip, din funcţia de preşedinte al ANRSC, unde a fost numit din 2010, Mircea Matei s-a remarcat doar prin piedicile pe care le-a pus proiectelor municipalităţii orădene, cea mai edificatoare fiind retragerea licenţei de operare a societăţii Electrocentrale, în urma unor controale în cascadă făcute la sfârşitul anului trecut, respectiv în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an.

Mai mult decât atât, aşa cum BIHOREANUL a mai arătat, la vremea respectivă, Matei a încercat să saboteze inclusiv proiectul de 77 milioane de euro în baza căruia urmează ca Oradea să construiască o termocentrală nouă. Cu toate că ANRSC nu are nicio competenţă în proiectele prin care primăriile ori societăţile de interes local din subordinea lor atrag fonduri europene pentru modernizarea serviciilor, pentru a opri proiectul, Matei a trimis în ianuarie o scrisoare Autorităţii de Management POS Mediu, reclamând că Primăria ar fi furnizat cifre false în documentaţia pentru accesarea fondurilor.

Şeful ANRSC era pregătit şi să pornească o procedură împotriva OTL, pentru a obliga societatea să vireze către Bucureşti 0,1% din cifra de afaceri, adică aproape un milion de euro, retroactiv, invocând o prevedere legală din 2006, neaăicată, care ar stipula ca operatorii de transport local să plătească această taxă.

În ultimii ani, Mircea Matei a mai făcut obiectul unui scandal cu iz amoros, cu fosta şefă a ITM Bihor Simona Iancu, şi s-a remarcat şi prin faptul că a vrut să îşi tapeze de bani fosta concubină, pe Daniela Pusta, cu care are doi copii.

Totodată, BIHOREANUL l-a deconspirat pe politician că şi-a făcut cont "acoperit" de Facebook, ca să-şi atace duşmanii şi să se laude pe sine. Matei nu a ezitat să îşi bată joc de colegi din PDL şi să lanseze "fumigene" la adresa rivalilor politici de acasă, aducându-şi laude la persoana a treia, dindărătul pseudonimului Tarabostes Dacus. În ultima perioadă, mai ales de la schimbarea Guvernului, "clona" lui Matei a intrat în silenzio stampa.

Mai multe detalii, în articolele:

Matei, pericol public: După CET, şeful ANRSC ameninţă OTL

Matei, fii bărbat! Cum a vrut Mircea Matei să-i ia mamei copiilor săi jumătate din apartament

Uite cine vorbeşte! Mircea Matei şi-a tras cont "fals" de Facebook ca să-şi execute adversarii