PDL-istul Radu Ţîrle nu mai candidează la alegerile europarlamentare din 25 mai. După ce în luna octombrie a anului trecut şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean tocmai pentru a se putea axa pe candidatura pentru un post în Parlamentul European, Ţîrle s-a retras de pe lista democrat-liberalilor, făcută publică de PDL Bihor.

"Nu mai candidez pentru că am alte proiecte pe perioada următoare, politice, academice şi personale. Am fost desemnat să candidez, dar m-am retras", a declarat acesta miercuri, contactat de BIHOREANUL.

Întrebat care sunt proiectele care l-au făcut să renunţe la candidatură, acesta a refuzat să răspundă. "Nu mai am nicio funcţie publică, aşa că îmi gestionez viaţa puţin mai privat", a afirmat PDL-istul.

PDL are 42 de candidaţi pe lista depusă la Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare, dintre care doi bihoreni. Cel mai bine plasat este Sorin Dan Moldovan, preşedintele Organizaţiei Naţionale de Tineret a PDL, care ocupă poziţia a 12-a. Sorin Moldovan este fiul omului de afaceri şi membru al PDL, Ovidiu Moldovan, proprietarul firmei Construct Mod. Juniorul, de profesie economist, a ocupat pe vremea guvernării "portocalii" şi funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Tineret şi Sport.

Cel de-al doilea candidat bihorean este Carmen Pantiş, consilier judeţean, medic primar ATI şi asistent universitar, care ocupă poziţia 37.

"Avem cea mai bună listă de candidaţi posibilă, construită pe criterii solide de experienţă, competenţă şi reprezentativitate pe baza căreia cred că putem obţine un scor naţional de circa 20% şi să demonstrăm astfel că suntem cea mai puternică forţă politică de centru-dreapta din România", a declarat preşedintele PDL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea.

O delegaţie formată din 100 de membri ai PDL Bihor se va deplasa, la finele acestei săptămâni, la Bucureşti, pentru a participa la festivitatea de lansare a candidaţilor democrat-liberali pentru alegerile europarlamentare, care va avea loc pe 30 martie la Sala Palatului.

Lista de candidaţi ai PDL este deschisă de europarlamentarii Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, urmaţi de reprezentanţii regiunilor de dezvoltare, cel mai bine plasat fiind cel al Regiunii Nord-Vest, fostul deputat de Cluj, Daniel Buda.