PDL Bihor continuă schimbările în organizaţiile în care partidul nu a obţinut un scor bun la alegerile locale. "În ultima perioadă, acolo unde a fost nevoie - şi va continua această acţiune - s-au numit conduceri interimare. În Ştei, preşedinte interimar este Ionela Bruchental. Există o conducere interimară şi la Oradea, formată din 13 persoane, şi e coordonată de Ionel Avrigeanu", a declarat preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, în conferinţa de presă de joi de la partid.

În ce priveşte Oradea, după demisia preşedintelui Dorin Corcheş, ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile locale, întreg Biroul Permanent Municipal a fost demis, în locul său fiind numită practic o comisie care gestionează întreaga activitate a filialei.

Totodată, şi la Tinca a fost demisă conducerea şi numită una nouă, preşedinte interimar fiind Petru Bunta, însă urmează şi alte numiri, în cadrul şedinţelor Biroului Permanent Judeţean. "Aceste măsuri s-au luat cu scopul de a pregăti alegerile parlamentare. Eu am convingerea că cei care au fost şi vor fi numiţi vor avea o activitate mai bună la următoarele alegeri decât cea de la referendum, de exemplu", a spus Ghilea.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, atât Gavrilă Ghilea cât şi Dorin Corcheş au criticat Guvernul Ponta pentru măsurile pe care le ia, reclamând, între altele, atât faptul că nu a împărţit cum se cuvine banii către judeţe la rectificarea bugetară din luna august, cât şi pentru faptul că, din cauza politicii ofensive promovate de liderii politici la nivel european, România nu va intra anul acesta în spaţiul Schengen. Ghilea a criticat Executivul că a împărţit banii pe criterii politice, că a tăiat bani de la infrastructură şi că nu stimulează defel absorbţia fondurilor europene.

"Guvernul USL practică o politică antiliberală, de reducere a investiţiilor. E de necrezut că PNL tace pe acest subiect în loc să lupte, iar această tăcere a PNL e ruşinoasă", a spus Ghilea, punctând că formaţiunea a ajuns "slugă" la PSD şi exemplificând că s-au tăiat bani inclusiv de la Autostrada Transilvania.

"În judeţele conduse de lideri USL, ca de exemplu Oprişan sau Dragnea, banii curg gârlă. Mă întreb în schimb ce părere are conducerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Oradea vizavi de aceste acţiuni, pentru că Bihorul este unul din judeţele vitregite din acest punct de vedere", a mai spus Ghilea.