După ce adjunctul de la Casa de Pensii Bihor, Ioan Pantea, a devenit vedetă pe internet apărând aproape gol alături de o blondă care se pretindea amanta lui, conducerea PDL Bihor a anunţat că a analizat cazul acestuia şi că îi va acorda în continuare sprijin.

"Considerăm că domnia sa a fost atras într-o capcană de persoane care, din analizele pe care le-am făcut, acest scop îl au în viaţă. Cred că este vorba de un şantaj, drept pentru care domnul Pantea beneficiază în continuare de sprijinul organizaţiei municipale şi a partidului", a declarat joi preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, în ultima conferinţă de presă din acest an.

Provocat de jurnalişti, şeful organizaţiei municipale s-a ferit să spună dacă, în opinia sa, fotografia este trucată sau nu. "Nu ştiu ce să spun. Nu sunt specialist în Photoshop", a punctat el.

La începutul lunii decembrie, atât Corcheş, cât şi preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, au declarat că partidul va analiza cu atenţie situaţia directorului adjunct de la Casa de Pensii Bihor, devenit vedetă fără voie. Chiar de Moş Nicolae, în presa tabloidă a apărut o fotografie în care PDL-istul Ioan Pantea apărea aproape gol, lângă o blondă. Fotografia a fost dată publicităţii chiar de femeia care se pretindea amanta PDL-istului, o femeie de 37 de ani, căsătorită şi mamă a trei copii, care s-a arătat dispusă, contra 2.000 de euro, să mai scoată şi altele.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, atât Corcheş, cât şi prim -vicepreşedintele PDL Bihor, Ioan Mărcuş, au afirmat că anul viitor va fi unul "efervescent" pentru PDL Bihor, având în vedere că vin alegerile.

Corcheş a mai promis că, la începutul anului viitor, PDL va veni cu o alternativă la proiectul de termie al municipalităţii. "În 2011 a fost un fenomen care va marca drastic soarta orădenilor. Nu am fost, nu suntem şi nu vom fi niciodată de acord cu varianta executivului pe această parte", a reamintit liderul democrat-liberal.