Pe lângă cei doi candidaţi deja anunţaţi - Mihai Groza la Primăria Oradea şi Radu Ţîrle la Consiliul Judeţean Bihor - preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, a prezentat, joi, candidaţii partidului pentru funcţiile de primari în oraşele şi municipiile din judeţ.

"La Primăria Beiuş va candida domnul deputat Jolţa Nicolae, îl cunoaşteţi. La Marghita, primarul actual, Talpoş Dorel, la Salonta - Mihoc Matei, un vechi activist, la Aleşd - Călin Morar, la Nucet - domnul primar Sârghie (Costel Sârghie - n.r) la Săcueni - domnul Pop Ioan Octavian, la Ştei - Ioan Lucaciu (actualul primar - n.r), în Valea lui Mihai - Filip Nicolae (director al RAR Bihor - n.r.) şi la Vaşcău Porge Florin (actualul primar - n.r)", a declarat Ionel Avrigeanu.

Nicolae Jolţa, în vârstă de 33 de ani, a plecat în luna ianuarie de la PNL şi va candida cel mai probabil împotriva liberalului Adrian Domocoş, actualul primar al Beiuşului.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, în cariera sa de parlamentar, Jolţa s-a remarcat doar în discursuri extrem de vehemente la adresa guvernării şi partidului din care acum face parte. Zvonurile că Jolţa urma să "dezerteze" au apărut la finele anului trecut, când s-a răspândit vestea că, după plecarea lui Ţîrle la PDL, tânărul avea să-l urmeze, având în vedere apropierea celor doi pe linie religioasă, amândoi fiind penticostali.

"Decizia a fost una personală", declara el, în ianuarie, pentru BIHOREANUL, pentru ca apoi, la insistenţe, să lase de înţeles că se simţea trădat de preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa. "Au existat unele tensiuni între mine şi primarii sau organizaţiile din zona Beiuşului, de care domnul Popa ştia. Dacă nu le-a aplanat înseamnă că a fost de acord cu ele", a spus el, pozând în "dezamăgit".

Detalii, în articolul: "Fără Dumnezeu: Traseistul Jolţa acuza partidul în care tocmai a intrat de fraude, demagogie şi ipocrizie!"