PNL a "furat startul" campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, care va începe oficial după sărbătorile de Paşte, susţin democrat-liberalii orădeni.

"Nu putem să nu observăm că unii dintre adversarii noştri politici au furat deja startul, strecurând deja în cutiile poştale ale 80.000 de "Dragi orădeni" a unor aşa zise scrisori "civice", semnate cu numele şi prenumele primarului, acţiunea urmând să fie reeditată la finele lunii aprilie, deci exact după debutul campaniei electorale", a declarat Marius Sonea, vicepreşedintele Biroului Permanent Local al PDL Oradea, joi, într-o conferinţă de presă.

Cu alte cuvinte, PDL-iştii susţin că scrisoarea primarului - în care nu se pomeneşte deloc despre politică sau alegeri, ci se vorbeşte în exclusivitate despre importanţa şi obligativitatea colectării selective a deşeurilor - ar fi de fapt o promovare a candidaţilor PNL la europarlamentare.

"În mod firesc cele două situaţii nu ar trebui să fie legate, dar noi nu putem să nu vedem acest mesaj strecurat pe sub uşile orădenilor şi considerăm că este un start furat al campaniei electorale", a declarat şi Cristian Puşcaş, preşedintele PDL Oradea.

Întrebat cum anume face Bolojan campanie pentru europarlamentare, având în vedere că nicăieri nu apare numele partidului ori al candidaţilor, acesta a precizat: "Apare numele primarului, care este o locomotivă şi o imagine simbol a PNL".

În aceeaşi conferinţă de presă, PDL-iştii au anunţat că sloganul democrat-liberalilor pentru alegerile din 25 mai va fi "Europa în fiecare casă". Cel mai bine plasat bihorean pe lista PDL este Sorin Moldovan, care candidează de pe poziţia a 12-a.

Citiţi scrisoarea la care fac referire PDL-iştii, în articolul "Vă roagă primarul! Orădenii primesc scrisori de la Bolojan despre cum să colecteze deşeurile"