Optimism şi speranţe mari pentru PDL-iştii bihoreni la alegerile parlamentare din luna decembrie. Întrebat, în coferinţa de presă de joi de la partid, la ce scor se aşteaptă, liderul PDL Oradea, Ionel Avrigeanu, a afirmat că procentul PDL Bihor va fi cel puţin 20%.

"La alegerile locale am avut 17,86%. Ne-am propus un scor de minim 20% la alegerile din această toamnă. Câte mandate vor veni, rămâne de văzut, funcţie de ce scor vor scoate şi alte partide", a declarat Avrigeanu. Acesta a explicat că, dacă la alegerile din iunie PDL nu era foarte popular, acestea venind şi la scurt timp după căderea guvernului Boc, imaginea PDL s-a mai redresat în ultima perioadă.

Întrebat şi cu ce proiecte vine în faţa alegătorilor pentru colegiul pe care îl va reprezenta, PDL-istul a spus că, unui deputat sau senator "îi e greu să facă proiecte pentru un colegiu". "Poate să facă lobby, să meargă la guvern, la ministerul de resort, să facă tot ce poate pentru ca autoritatea locală sau centrală să realizeze proiecte. Eu voi susţine reorganizarea administrativă, deoarece cred că aceasta e principala problemă a României astăzi", a spus candidatul.

Avrigeanu şi-a argumentat alegerea prin aceea că actuala organizare administrativă impune, pe lângă costuri ridicate, şi birocraţie, pe când descentralizarea ar fi mai benefică. "Nu mai putem continua aşa. Când mergi la minister, pe coritoare zeci de primari aşteaptă să intre la ministrul de resort să rezolve un drum de care guvernul habar nu are", a spus el.