Duminică, de Ziua Oraşului, Parcul Brătianu găzduieşte cea de-a III-a ediţie a Crosului Companiilor. Startul se va da la ora 10, cu proba individuală, urmată de proba pe echipe şi de festivitatea de premiere. Alergătorii vor parcurge traseul de 5 ori, iar distanţa totală masoară aproximativ 5 km.

"Atunci când am creat acest eveniment, am avut în vedere obiectivul de a promova sportul şi valorile sportului între angajaţii companiilor, considerând că practicarea alergării reprezintă o alternativă sănătoasă, pentru a echilibra stilul de viata sedentar al muncii de birou. Mai mult, Crosul Companiilor este gândit ca un spectacol al alergării, menit a oferi participanţilor şi publicului o experientă complexă de sport şi relaxare", a precizat Horaţiu Morar, fondator al Asociaţiei Runners Club, organizatorul evenimentului.

Crosul Companiilor promovează un mod de viaţă sănătos prin practicarea alergării, având şi valenţe educative, care ţin de trăsăturile unui angajat model. Pe tot parcursul zilei, muzica energizantă şi MC-ul Bigtime Production vor transforma evenimentul într-un spectacol menit să stimuleze socializarea între angajaţi şi colaboratori. "Crosul devine un cadru optim pentru manifestarea şi promovarea unor valori precum responsabilitate, afirmare, spirit de echipă, corectitudine, fiind o punte de legătură şi comunicare între participanţi cu interese similare", mai arată organizatorii.

Kit-ul de concurs pe care îl va primi fiecare alergător cuprinde tricoul tehnic personalizat, medalia de participare, cip-ul de cronometrare şi numărul de concurs. Iar câştigătorii vor primi mult râvnita cupă şi un acces gratuit la Adrenalin Park, singurul parc de aventura la standarde internaţionale din zona Clujului.

Cea mai creativă echipă care va alerga la Crosul Companiilor va primi un premiu special. Aşa că angajaţii companiilor din toate ariile de activitate sunt aşteptaţi la start!

Înscrieri se mai pot face sâmbătă şi duminică, iar companiile care doresc să participe la concurs cu o echipă mai mare dar nu au reuşit să se înscrie pe site până miercuri sunt rugate să contacteze organizatorii la oradea@crosulcompaniilor.ro sau la 0730091232. 

Sâmbătă, înscrierile se mai pot face între orele 10 şi 13, la Lotus Center (zona dintre recepţia Carrefour şi cafenele), iar duminică, între orele 8 şi 9, în Parcul I.C. Brătianu, cort Runners Club (zona acces ştrand). Duminică se vor face înscrieri în limita kit-urilor de concurs disponibile, avertizează organizatorii.

Doar căpitanul de echipă sau un sigur reprezentant al companiei este rugat să ridice kit-urile de concurs pentru a evita aglomeraţia la stand. Kit-urile de concurs vor fi eliberate doar pe baza declaratiei pe proprie raspundere, ştampilată de compania angajatoare. Aşadar rugăm căpitanii de echipă să aibă în posesie aceste declaraţii ale tuturor colegilor care participă la eveniment.

Asociatia Runners Club este o organizaţie non-profit din Cluj-Napoca, al cărei obiectiv declarat este promovarea alergării ca sport de masă în rândul unor categorii tot mai largi de public din Transilvania, considerând alergarea drept o activitate esenţială pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Printre evenimentele organizate de Runners Club în scopul promovării menţinerii sănătăţii prin alergare se numără: Maratonul Internaţional Cluj-Napoca, Crosul Companiilor, Crosul Familiei...etc.

Mai multe detalii despre evenimentul de la Oradea, pe www.crosulcompaniilor.ro!