După ce au făcut şi refăcut conturul giraţiei de la intersecţia străzii Independenţei cu Calea Clujului şi Calea Mareşal Averescu şi a "plimbat" trecerea de pietoni de-a lungul străzii Cele Trei Crişuri, inginerii Primăriei au venit cu o nouă soluţie de fluidizare a traficului.

Conducerea municipalităţii a luat hotărârea să baricadeze intrarea spre strada Aleea Emanuil Gojdu, de pe malul Crişului Repede, pe sensul de venire dinspre Calea Mareşal Averescu.

Măsura a fost luată pe considerentul că şoferii care vin dinspre Cluj "tăiau" trei benzi de circulaţie pentru a intra pe stradă, blocând traficul peste podul Dacia. Acum, aceştia vor fi obligaţi să îşi continue drumul spre centrul prin piaţa Independenţi având posibilitatea să vireze pe prima stradă la dreapta.

Improvizaţia cu bidoane va fi înlocuită după finalizarea lucrărilor de pe malul Crişului Repede cu borduri de beton. Pornind de la acest principiu circulaţia în turbogiraţie ar putea fi fluidizată în fiecare zi prin închiderea pe rând a tuturor intrărilor în intersecţie.